U Medresi potpisan ugovor za zamjenu stolarije

Izgradnja nove zgrade za potrebe Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ počela je u maju 1998. godine i već od 2004. godine u ovom veleljepnom objektu učenicima je pružena mogućnost da stječu znanja uz najsavremenija nastavna sredstva i pomagala.

Budući da je od toga prošlo dosta vremena i da je postojeća stolarija na objektu vidno dotrajala, neophodno je zamijeniti je novom.

Danas je u Medresi „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ potpisan ugovor za ugradnju nove stolarije.

Ugovor je potpisao direktor Medrese prof. Zuhdija Handanović i direktor firme „Ingplast d.o.o.“ gosp. Almir Tahirović.

Danas potpisanim ugovorom predviđeni su radovi na zamjeni komplet stolarije na objektu škole vrijedni 357.208,16 KM. Nadzor na izvođenju radova vršit će firma „Ing-statik biro d.o.o.“ Cazin koju zastupa direktor firme Adem Agić.

Nesumnjivo je da će to najviše značiti učenicima i radnicima, kako za kvalitetniji nastavni proces, sigurnije uslove odvijanja nastave, poboljšanje higijenskih i zdravstvenih uslova, tako i za energetsku uštedu.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i muftija bihaćki hfz. Mehmed Kudić koji je na kraju proučio i dovu za hairli početak ovog velikog projekta.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u akciji prikupljanja sredstava za zamjenu stolarije i pozivamo sve one koji dosad nisu da se upišu u ovo hair djelo.

Posebno hvala našim vakifima bez kojih Medresa ne bi bila sagrađena i otvorena još 2004. godine. Molimo Dragog Allaha da im upiše u dobra djela njihov vakuf. Amin.