Upoznajmo prve razrede naše škole

 

U ovoj školskoj godini u Medresu se upisalo novih pedeset i devet đaka. Oni su podijeljeni u tri odjeljenja. Ovdje vam donosimo njihove izjave o očekivanjima i razlozima koji su ih ponukali da se upišu u našu školu. Želimo im mnogo uspjeha i mnogo lijepih dana tokom školovanja u Medresi.


Ia
Muhamed Mešić
“Upisao sam Medresu zato što mi se sviđa. Jako mi je lijepo ovdje. Želim više učiti o našoj vjeri.”

Refik Makić
“Upisao sam Medresu zato što želim više znati o svojoj vjeri, najviše mi se sviđa to što učimo i praktikujemo Islam.”

Hamza Karamujić
“Upisao sam Medresu jer smatram da je najbolja škola u kantonu.”

Muemil Kauković
“Dolazim iz Bužima. Upisao sam Medresu zbog vjere.”

Mehmed Nasufović
“Upisao sam Medresu zbog znanja. Zato što se i u Kur’anu kaže: Uči i čitaj u ime Godspodara svoga.” I zbog islamskog prakticiranja i veličanja Allaha dž.š. U Medresi mi je lijepo, jer upoznajem druge ljude i učim čitati Kur’an.”

Emre Murgić
“Dolazim iz Velike Kladuše. Učenik sam generacije. Dobivao sam stipendije od mnogih škola kao što su koledž, eleltrotehnika..Odlučio sam se za Medresu jer mogu izvršavati svoje islamske obaveze.”

Ibro Pehlić
“Medresu sam upisao jer mi se sviđa život u njoj, tj. svaki dan sa društvom.”

Esad Pajalić
“Dolazim iz Bužima. Medresu sam upisao zbog vjere.”

Hodžić Emrah
“Dolazim iz Bihaća. Medresu sam upisao zato što želim da budem učen i da jednog dana postanem ako Bog da imam. Medresa kao škola mi se jako sviđa .”

Ajdin Muhamedagić
“Medresu sam upisao jer imam mogućnost da upišem bilo koji fakultet.”

Emrah Mehić
“Upisao sam Medresu zato što je predobra škola. U ovih mjesec dana mi se sviđa, profesori nisu loši.”

Emanulah Bajrić
“Medresu sam upisao jer mi se škola općenito svidjela. Za sada mi je lijepo u Medresi, volio bih da ima više termina za nogomet. Očekujem da će se nastaviti ovako.”

Dželil Duramović
“Upisao sam Medresu jer je to bila moja želja iz djetinjstva. Ovo je najbolji odabir za mene. Sviđa mi se sto poslije Medrese mogu upisati svaki fakultet. Lijepo mi je ovdje.”

Kenan Tabaković
“Medresu sam upisao zato što mi je to bila velika želja. Medresa mi se sviđa, ali može i bolje.”

Benjamin Isaković
“Upisao sam Medresu jer želim više učiti o vjeri i upisati fakultet.”

Džejlan Hodžić
“Upisao sam Medresu jer smatram da je to najbolji odabir za srednju školu. Drugi razlog je taj što nakon Medrese mogu upisati fakultet koji želim.”

Elmedin Isaković
“Upisao sam Medresu jer imam mogućnost da upišem bilo koji fakultet.”

Emir Mehulić
“Medresu sam upisao jer je ona škola u kojoj se izučava naša vjera i prakticiraju islamski propisi. Sviđaju mi se vjerske nauke.”

Ibrahim Tričić
“Upisao sam Medresu zato što mi se sviđa. Najdraži su mi nogometni termini.”
Ib
Sumeja Kišmetović
Sumeju iz Bužima, još iz djetinjstva vuče želja za Medresom. Sada kada ju je napokon upisala, kaže da je većina njenih očekivanja ispunjena.

Nejra Dizdarević
Još jedna djevojka iz porodice Dizdarevića pratila je stope svoje sestre i upisala Medresu. Kaže da joj je u Medresi lijepo, ali ne savršeno, sasvim realno, jer ništa na ovom prolaznom svijetu nije savršeno.

Emina Alijagic
Medresa joj je bila još želja iz djetinjstva i sada je ispunjena. Sada je zadovoljna sa Medresom sa svim njenim nedostacima.

Ema Mašić
Ema kaže da se nije pronalazila ni u jednoj drugoj školi te joj je Medresa bila jedini izbor. Sviđa joj se internatski život.

Maida Burzić
Maida kaže da još od šestog razreda osnovne škole planira Medresu. Jedna od dobrih strana Medrese joj je ta što ovdje može izučavati i vjerske i svjetovne nauke.

Dina Veladžić
Medresu je upisala prvenstveno zbog vjere. Društvo joj najviše paše, jer kaže pronašla je ljude sa istim ciljevima i interesima.

Dželila Hodžić
“Medresu sam sam upisala jer sam htjela postići znanje i upotpuniti svoju vjeru”

Admira Halilagić
“Želja za medresom je počela otkad sam počela sam saznavati neke stvari o njoj. To su internat, prijateljstva, profesori. Najveći razlog da upišem Medresu je da usavršim svoju vjeru.”

Amina Handanović
“Sviđa mi se internat, jednakost i želja mi je da se osamostalim.”

Hena Kovačević
“Medresu sam upisala jer mislim da je najbolja škola na našim prostorima. Sviđa mi se društvo i zajednčiki život.”

Emra Ičanović
“Medresu sam upisala zato što je to škola u kojoj dobijamo znanje, usavršavamo vjeru i ostamuljujemo se. Najviše mi se sviđa internatski način zivota jer svi funkcionišemo kao jedna velika porodica po dnevnom rasporedu.”

Ferhad Jukić
“Svidio mi se način života u Medresi. U njoj mi se sviđa mogućnost obavljanja svih namaza i internatski način života.

Zeid Krkalić
“Medresa je već ušla u tradiciju moje porodice. U Medresi mi se sviđa hrana, izučavanje vjerskih predmeta, internat i kompletan način života, ovdje imam priliku doživjeti srednju školu drugačije od drugih.

Mahmut Čelebić
“U Medresi mi se sviđaju predmeti koje izučavamo. Želja iz djetinjstva mi je da upišem Medresu.”

Mirza Šiljdedić
“Medresu sam upisao jer želim da se približim Allahu dž.š. Ovdje mi se posebno sviđa društvo, internatski život i dnevne aktivnosti.”

Almin Duranović
“Medresu sam upisao da upotpunim svoju vjeru i zbog predmeta koji se izučavaju. U Medresi mi se posebno sviđa nastava.”

Jahja Hromadžić
“Upisao sam Medresu zbog vjerskih predmeta i internata. Ovdje mi se isključivo sviđa organiziranost.”

Amar Dindić
“Medresu sam upisao zbog internata i da se naučim živjeti samostalno u vjerskom duhu. U Medresi mi se sviđa razrednik Elmir Mehmedović, društvo te vjerski predmeti.”

Ic
“Medresu sam upisala jer smatram da je to škola koja nam omogućuje kvalitetno obrazovanje i odgoj koji će nam pomoći u daljem školovanju. U medresi mi se sviđaju mnoge stvari kao npr. zajednički žovot tj. internat jer na taj nacin stječemo razna iskustva i navikavamo se na zajedničke obaveze.”
SARA KOVAČEVIĆ

“U početku nisam odmah znala šta cu upisati, ali vremenom sam odlučila da će to ipak biti Medresa. Ono što mi je pomoglo jeste to sto su Medresu upisale i moje drugarice iz osnovne. Sad zasad se lijepo snalazim i nadam se da će aBd tako i ostati.”
NAIRA CINAC

“Imam sestru koja je završila Medresu tako da slušala sam njene priče kako joj je bilo. Svidjelo mi se, pa sam na taj način došla do ideje da upišem Medresu. Ono što mi se u Medresi najviše sviđa jeste organiziranost. Sve ima svoje određeno vrijeme. Ono što mi trebamo jeste samo navići se na taj novi raspored, a to će aBd doći s vremenom. ” FATIMA EL-KARIM

“Medresa je od malih nogu bila moj izbor, jer iz moje porodice su većinom upisivali Medresu, vidjela sam i pozitivne i negativne strane i shvatila sam da je to škola za mene.”
HANA ŠAHINOVIĆ

“Medresu sam upisala isključivo zbog obrazovanja o vjeri. Također prije mene bilo je članova moje porodice koji su je završili i bili zadovoljni onim što su naučili i stekli kroz sve 4 godine. Medresa je moj izbor i ne vidim nijedan drugi put.”
AJLA ATAJIĆ

“Kada sam prvi put zakoračila nogom u Medresu, shvatila sam da je to škola koju želim pohađati. Svaki dan u medresi je organiziran, i za sve imam vremena. Ni jedne sekunde se nisam pokajala. Medresa je moj izbor.”
SENADA BURZIĆ

“Medresu sam upisala kako bih stekla novo znanje o našoj vjeri, a i usavršila znanje iz osnovne škole.
U medresi mi se jako sviđa internatski način života tu sklapamo nova prijateljstva i upoznajemo nove prijatelje.”
MERJEMA MULALIĆ

“Medresa je bila moja želja od malena i smatram da je to prava škola za mene. Sviđa mi se internatski način života kao i organiziranost. Kad bih mogla ponovo birati opet bih upisala Medresu.”
NEIRA DURDŽIĆ

“Mnogi su razlozi zbog kojih sam se odlučila za upis u Medresu jedan od njih je kvalitetno vjersko obrazovanje.”
ŠEJMA ĆEHIĆ

“Medresu sam upisala jer sam htjela da naučim viśe o vjeri i da počnem redovnije učiti Kur’an i klanjati da se uputim na pravi put jer dunjaluk je prolazan i želim se pripremiti sa ahiret i džennet.”
MERJEM DURIĆ

“Upisala sam Medresu, jer sam iskreno imala želju od malena a i da se pokrijem naravno.
U Medresi mi se sve sviđa sve, preporučila bih ostalima da je upišu jer to je jedini izborr za sve.”
NUDŽEJMA ČAUŠEVIĆ

“Medresu sam upisala zato što sam željela da saznam više o svojoj vjeri i da to primjenjujem u svom budućem životu.”
ADILA PAJALIĆ

“Medresu sam upisala kako bih mogla proširiti svoje znanje i upisati što bolji fakultet.”
AMINA BURNIĆ

“Medresu sam upisala jer znam da je to jedna od boljih škola i želim imati dobru podlogu za dalje obrazovanje.”
Ferida Haralčić

“Medresu sam upisala jer želim imati kvalitetno obrazovanje koje s Medresom zasigurno i dobijam. Pored toga, navikavanje na obavljanje vjerskih dužnosti tj. klanjanje 5 dnevnih namaza je zaista nešto najbolje tu jer svaki pojedinac treba steći naviku za to.”
ALMINA BALČINOVIĆ

“Medresu sam upisala jer sam uvidjela da je to najbolji smjer za mene i iz mnogo drugih razloga. A ti razlozi su što prije svega imamo dobro obrazovanje, i zbog toga što nam Medresa kao islamska ustanova pomaže da jos više saznamo o našoj vjeri Islamu, jednostavno da nas uputi na pravi put, i da nas nauči šta je dobro, a šta ne.”
AMINA KLIČIĆ

“Medresa je u tradiciji moje porodice. Još od malih nogu sam zavoljela vjeru i smatram da je za osobu koja voli takve vrijednosti medresa najbolji izbor.”
LAMIJA ŠAHINOVIĆ

“Medresu sam upisala jer je to bila želja mojih roditelja i htjela sam neko zanimljivo iskustvo u životu.”
SUMEJA ALEŠEVIĆ

“Medresu sam upisala jer mi se tada činila kao najbolji izbor zbog toga što ću dosta naučiti o vjeri što u drugim školama ne bih mogla. U Medresi mi se sviđa hrana.
NAHLA BAJREKTAREVIĆ
Priredila: Ilma Ogrešević