Vijeće učenika Medrese na prigodan način obilježilo rođendan Muhammeda, a.s.

Prva aktivnost Vijeća učenika u ovoj školskoj godini je iz opravdanih razloga dočekala kraj mjeseca oktobra.
Prethodnih sedmica delegati Vijeća učenika naše škole su sve svoje kapacitete ulagali u formiranje novog sastava Vijeća učenika i godišnji plan aktivnosti.
Iz Vijeća poručuju da mogu sa sigurnošću reći da će ovo biti još jedna uspješna godina za njih i najavljuju mnogobrojne aktivnosti.
Sretni su što su ovu školsku godinu započeli u duhu sunneta našeg Miljenika, Muhammeda, s.a.w.s., onog što je radio i preporučio čovječanstvu da radi.
Obilježili su mjesec rođenja Poslanika, a.s., i u ovom mubarek mjesecu građane Cazina počastili malim znacima pažnje – paketićima koje su sami izradili.
Paketići koje su dijelili sugrađanima, osim kahve, čokolade i mafina koje su oni sami pravili, u sebi su sadržavali hadise. Svaki paketić je imao različit hadis kao poruku i pouku koju žele uputiti sugrađanima.
Samom ovom aktivnošću su bili sljedbenici Allahovih, dž.š., poziva: “I neka među vama bude onih koji će na dobro pozivati i tražiti da se čini dobro, a od zla odvraćati – oni će šta žele postići.“
Poklone koje su pripremili uručili su: građanima Cazina, gradonačelniku i njegovim saradnicima, zaposlenicima MUP Cazin i RTV Cazin.
Veliko hvala gradonačelniku na ljubaznom gostoprimstvu i interesu za buduće saradnje.
Hvala i Radio-televiziji Cazin, pratiocu dosadašnjih koraka Vijeća učenika.