Dan vakifa i Dan medrese

U utorak, 10. aprila medresa je svečano obilježila Dan vakifa i Dan medrese.

Neophodno je, ovom prilikom naglasiti da je Cazinska medresa najstarija obrazovna ustanova USK-a, s ponosom ističemo da se ove godine navršava 151 godina njenog postojanja. Nijedna druga škola sa oih prostora ne može se pohvaliti ovako dugom tradicijom, koja je garancija kvaliteta ove ustanove.

Na svečanost su prisustvovali sljedeći zvaničnici: direktor uprave za obrazovanje i nauke Rijaseta IZ Ibrahim Begović, muftija bihaćki Hasan ef. Makić, predsjedavajući skupštine Nijaz Hušić, premijer Vlade USK Husein Rošić, ministar obrazovanja USK Muhammed Ramić, sekretar Ministarstva obrazovanja Albijana Trnavci, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, šef odjela za srednjoškolsko obrazovanja Rijaseta Seid Eminović, zastupnik u Federalnom parlamentu Mirsad Topčagić, glavni imam Said ef. Mujakić, savjetnik gradonačelnika Hamdija Ljubijankić te imami i profesori medrese.

Naša medresa se ponosi svojim učenicima koji je predstavljaju na raznim takmičenjima, stoga su svi oni primili nagradu i zahvalnicu za svoj trud i zalaganje.

Svi vakifi su, kao i predhodnih godina, bili počašćeni prigodnim ručkom.

   

 

 

Tags: