List Asr br. 21

Poštovane čitateljice i poštovani čitatelji! Velika mi je čast i zadovoljstvo predstaviti vam dvadeset i prvi po redu broj učeničkog lista “Asr”. U prošlom broju bilo je riječi o mladosti, poteškoćama i izazovima koje nas čekaju u tom periodu, te temama o našim životnim putokazima i važnosti cjeloživotnog učenja. Također, pisali smo o nekim značajnijim događajima u našoj medresi te o ispraćaju maturanata. Imajući u vidu da se mjesec oktobar obilježava kao mjesec knjige, odlučili smo da centralna tema ovog broja bude “Znanje kroz prizmu islama”. Pored par članaka koji govore o ovoj temi, obavili smo i razgovor s profesorom Ibrahimom Redžićem, čovjekom koji je svoj životni vijek posvetio prenošenju znanja učenicima naše medrese.

Pored toga, imat ćete priliku da pročitate o mnogobrojnim uspjesima naših učenika na takmičenjima raznih nivoa, kako općinskim tako i na takmičenjima na nivou Rijaseta. Isto tako, donosimo vam bogat asortiman članaka o općim temama koje su vam priredili članovi naše Redakcije. Od galerije slika sa ovogodišnje maturalne ekskurzije u Tursku do literarnih radova, poezije i kutka za razonodu koji se nalazi na samom kraju, nadamo se da će svako od vas ponaosob pronaći na stranicama lista nešto što će vam posebno privući pažnju i da ćete uživati u onome što vam u nastavku donosimo.

 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.