List Asr br. 22

Velika mi je čast i zadovoljstvo predstaviti vam dvadeset i drugi po redu broj učeničkog lista “Asr“. Isto tako, velika mi je čast što mi je povjerena dužnost glavne i odgovorne urednice ovog lista. Prethodno sam bila stalni član Novinarske sekcije te zajedno s ostalim članovima kontinuirano radila na poboljšanju i unapređenju našega lista, pisanju novih radova i pripremi materijala, a uz nas je sve vrijeme bila naša profesorica bosanskoga jezika i književnosti. Gledajući unatrag, jako mi je drago što sam bila dio jednog ovakvog kolektiva i što sam imala priliku da kroz “Asr“ pronađem svoj glas. Ideja koja stoji iza ponovnog pokretanja našeg učeničkog lista jeste da svako od učenika ima priliku da na ovaj način izrazi svoje misli, stavove, svoju kreativnost i ostavi trag u vidu štampane riječi. Stoga, u ovom broju smo odlučili da svakom od članova naše Sekcije damo slobodu da piše o onome što smatra najzanimljivijim i najprivlačnijim za našu publiku.

Pored maturanata, kao centralne teme ovog broja, bit će riječi i o porodici, zatim o ekologiji s aspekta islama, efektivnim metodama učenja i mnogim drugim aktuelnim temama današnjice, a dotaknuli smo se i nekih značajnijih događaja koji su se dogodili u našoj Medresi od objavljivanja posljednjeg broja. Kao i uvijek, na kraju imamo kutak za poeziju i prozu gdje naši učenici svojoj mašti daju na volju i na poseban način pokazuju svoju kreativnost. Nadam se da ćete uživati u ostatku čitanja.

 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.