Maturalni dan

U ponedjeljak , 14.05.2018., u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu održana je, devetnaesta po redu, Manifestacija „Maturalni dan“. Ovom prilikom su se okupili najbolji učenici svih medresa i Islamske gimnazije u Zagrebu.
Prisutnim se obratio Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. U svom govoru je istakao kako se maturanti nalaze u proljetnom dobu svog života ta da će plodovi njihovog znanja i truda tek dolaziti do izražaja u narednim godinama.
U programu je učestvovala i naša Sumeja Veladžić, pobjednica međumedresanskog takmičenja iz bosanskog jezika, pročitavši prijevod nekoliko ajeta iz sure Lukman.
Posebne nagrade i diplome podijeljeni su učenicima generacije svih škola. Učenca i učenik generacije naše škole su Sumeja Veladžić i Harun Jušić. Nagrade i priznanja uručio je Ibrahim-ef. Begović, direktor uprave za obrazovanje i nauku. Ibrahim-ef. Begović, koji je ujedno bio i izaslanik reisul-uleme, održao je prisutnima kratak i poučan govor.
Svojom dirljivom dovom, kraj svečanosti je obilježio direktor naše medrese, Enes-ef Ljubijankić, moleći Uzvišenog Allaha da na nas spusti Svoju milost te da nas učvrsti na putu uspjeha.

Tags: