Muftija bihaćki u posjeti Medresi

Dana 22. 09. 2022. godine našu Medresu posjetio je muftija bihaćki hafiz prof. Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima Haris-ef. Veladžićem i Sabahudin-ef. Begićem sa željom da obiđe nove medresante, učenike prvih razreda kao i renovirani dio medresanskog internata.

Nakon kratkog sastanka sa upravom Medrese, muftija Kudić i direktor Handanović sa pomoćnicima obišli su tri odjeljenja prvog razreda.
Direktor Medrese prof. Zuhdija-ef. Handanović je svim učenicima predstavio muftiju bihaćkog hafiza prof. Mehmed-ef. Kudića, zaželio im sretan početak nove školske 2022/23. godine i čestitao im na upisu nama posebne obrazovno-odgojne institucije.
Muftija hafiz prof. Mehmed-ef. Kudić se u svojim izlaganjima prisjetio svoga dugogodišnjeg rada u Medresi i također im poželio sretan boravak u Medresi čestitajući im na pravom izboru srednje škole sa posebnim ambijentom i kolektivom te im istakao važnost učenja uputivši im par savjeta za njihovo obrazovanje i poručivši im da budu uporni u učenju: “Želim vam skrenuti pažnju da sve predmete učite, ali posebnu pažnju obratite na Kur'an i svaki dan ga učite jer je to ono što Medresu čini posebnom”, istakao je muftija bihaćki.
“Vjerovati u uspjeh je već pola uspjeha”, poručio je muftija Kudić novim učenicima nakon čega je u pratnji svojih saradnika i direktora Medrese prof. Zuhdije-ef. Handanovića, upravnika prof. Mehmeda-ef. Mašića, pedagogice prof. Vildane Šarić i prof. Haruna Pajića obišao renovirani dio internata Medrese i čestitao Medresi na ovoj vrijednoj investiciji.
Nakon toga održana je svečana sjednica Nastavničkog vijeća uz kahvu i kolače te razgovor s muftijom.
U ime kolektiva direktor prof. Zuhdija-ef. Handanović je izrazio dobrodošlicu muftiji Kudiću i zahvalio mu se na dolasku i obilasku naše Medrese naglašavajući da svaka posjeta muftije Medresi svima čini veliko zadovoljstvo i čast.
Harun Nuhić, IIIa