Obilježen rođendan Poslanika a.s.

Mjesec rebi'u-l-evvel  je mjesec rođenja Poslanika ,a.s., mjesec u kojem se u cijeloj našoj domovini obilježava rođenje najdražeg nam miljenika,  Muhammeda ,a.s.
Svakim danom održavaju se prigodni programi u džematima,  te je tako i u našoj Medresi, u četvrtak, 29.11.2018., održan mevlud poslije akšam-namaza. Za divan program zahvaljujemo se medresanskim slavujima, koji su nas kroz svoje izvedbe ilahija, kasida i mevluda doveli  do stanja zahvalnosti, smiraja, ispunjenosti. A u njihovu pripremu najviše je uložio profesor Nijaz Kovačević.

Na kraju samog programa obratio nam se direktor, profesor Enes Ljubijankić, želeći nas što više približiti Poslaniku  ,a.s., te sunnetu, jer to je put ka uspjehu, dunjalučkom i ahiretskom. Tražeći od nas da shvatimo u kakvom se položaju danas nalazi musliman, težeći ka tome da radimo na sebi, te da budemo ona promjena na bolje u društvu, naglasio je:”Iako živimo u 21. stoljeću,  ono što je Poslanik a.s. rekao prije 1400 godina i danas je istina, i danas je jedini pravi izbor.”

Nakon dove koju je proučio profesor hafiz efendija Mehmed Kudić, osjećali smo se bliže Izvoru.

 

Više slika na instagram profilu Medrese.

Ilma Ogrešević, III – c

Foto Malik Bajrić, III – b

Tags: