Učenice Cazinske medrese osvojile prvo i drugo mjesto na takmičenju iz Bosanskog jezika i književnosti

U ponedjeljak, 14. novembra 2022. godine, u zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održano je takmičenje iz predmeta Bosanski jezik i književnost učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta. Domaćin takmičenja bila je Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu.

Na takmičenju su učestvovale: Medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina, Behram-begova medresa iz Tuzle, Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Osman-ef. Redžović iz Visokog, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara i Medresa Mehmed Fatih iz Podgorice.

Našu medresu predstavljale su učenice četvrtog razreda: Nahla Bajraktarević, Dina Veladžić i Fatima El-Karim. One su ostvarile odlične rezultate kako u pojedinačnom tako i ekipnom plasmanu. Mentorica našim učenicama bila je profesorica Sabaheta Kudić.

Nahla Bajraktarević osvojila je prvo, Dina Veladžić drugo i El-Karim Fatima četvrto mjesto u pojedinačnom plasmanu, a sve tri zajedno osvojile su prvo mjesto u ekipnom plasmanu.

Objavljivanje rezultata takmičenja i proglašenje pobjednika upriličeno je u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese. Rezultate takmičenja objavio je i proglasio pobjednike mr. Seid-ef. Eminović, šef Odjela za srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja iz Bosanskog jezika i književnosti učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je ekipa Medresa “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” iz Cazina, drugoplasirana je ekipa Gazi Husrev-begova medresa, a treće mjesto pripalo je učenicima Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika.
Nakon objave rezultata takmičenja prisutnim takmičarima i njihovim mentorima se, ispred domaćina takmičenja, Gazi Husrev-begove medrese, obratio direktor dr. hfz. Mensur Malkić čestitavši im na postignutim rezultatima.
Na kraju programa, pomoćnik direktora za nastavu Gazi Husrev-begove medrese Halim Husić uručio je prigodne poklone koje je Medresa pripremila za takmičare i njihove mentore.

Čestitamo našim takmičarkama i profesorici Sabaheti Kudić na sjajnom uspjehu kao i svim ostalim učesnicima na postignutim rezultatima.